فلاش تانک چیست؟
به طور کلی، فلاش تانک محفظهای است که آب را درون خود نگه میدارد. در مواقع نیاز میتوانید از این آب ذخیرهشده استفاده کنید. این عمل به سادگی انجام میشود؛ برای تخلیه آب درون آن، اهرم را میکشید و حجم آب یکباره و با فشار تخلیه میشود. البته مدلهای جدید، به جای اهرم، با دکمه کار میکنند.
کاربرد فلاش تانک چیست؟
تخلیه یکباره آب با فشار زیاد، کاسه توالت را تمیز میکند و فضولات را به چاه میبرد. در صورت استفاده از شلنگ آب، فشار آب کم است و برای تمیز کردن کاسه توالت نیاز به حجم بالایی از آب است. با استفاده از فلاش تانک، تخلیه پرفشار سریع و با مصرف کمتر آب انجام میشود. همچنین، درزها و نقاط کاسه توالت نیز به خوبی تمیز میشوند.
انواع فلاش تانک
در بازار امروز، مدلهای مختلفی از فلاش تانـکها وجود دارند که با توجه به محل نصب، کاربرد، شکل و حجم آنها، تفاوتهای قابل مشاهدهای دارند. برای انتخاب مناسبترین فلاش تـانک برای خانواده یا مشتری، عوامل مختلفی مثل نیازهای خانواده باید در نظر گرفته شود.
- فلاش تانـک روکار
- فـلاش تانـک توکار
- فـلاش تانک اتوماتیک
- فلاش تـانک ضد باکتری
- فــلاش تانک دکمه دار
- فلاش تانـک دو زمانه
- فلـاش تانـک دو مخزنه
نحوه عملکرد فلاش تانک
در صورتی که میخواهید با نحوه عملکرد فلاش تانک آشنا شوید، میتوانید از تعریف فلـاش تانک استفاده کنید. فلاش تانک در واقع یک مخزن فلزی یا پلاستیکی با درپوشی است که از سرازیر شدن جلوگیری میکند. برای تخلیه آب، دکمهای یا اهرمی در کنار مخزن قرار دارد که با فشار دادن به داخل توالت، آب با فشار بسیار زیادی روانه توالت میشود و به شست و شوی توالت کمک میکند. با فشار دادن دکمه یا ضامن روی مخزن، درپوش داخلی برداشته میشود و آب آزاد میگردد. در داخل مخزن، یک شناور حضور دارد که آب را نگه میدارد و هنگام تخلیه، درپوش بالایی آب را بالا نگه میدارد تا آب به طور کامل خارج شود و سپس درپوش دوباره روی لوله آب قرار میگیرد تا آب وارد مخزن شود.
مزایا فلاش تـانک
احتمالا شما هم در دستهای از افرادی هستید که به دنبال مزایای استفاده از فـلاش تانـک هستند. در اینجا، به بررسی جزئیات مزایای آن پرداخته ایم. صرفهجویی در مصرف آب، کاهش آلودگی و افزایش بهداشت در محیط و کاهش بیماریها، از مهمترین مزایای هر فلاش تانک هستند. علاوه بر این، مزایای دیگری نیز وجود دارد که عبارتند از:
– کاهش مشکلات بهداشتی و عفونی
– کاهش مصرف آب
– صرفه جویی در آب، به ویژه در نوع فلاش تانک دو زمانه
– عدم اشغال فضایی در نوع فلاش تانـک توکار
– عدم نیاز به دست دخالت در انجام تخلیه آب در فلاش تانک اتوماتیک
– عمل ضدعفونی در نوع فلاش تانک ضد باکتری.
تفاوت فـلاش تانک با سیفون
بسیاری از افراد فکر میکنند که فلاش تانک و سیفون یکسان هستند، در حالی که کاربردها و عملکرد آنها با هم متفاوت است. سیفون بخشی از لولهکشی فاضلاب است و شکل آن خمیده است. وظیفه سیفون جلوگیری از پخش بوی نامطبوع فاضلاب و سرویس بهداشتی در داخل منزل است. در عین حال، فلاش تانک برای نگهداری آب برای شست و شو توالت استفاده میشود و با فشار دادن دکمه یا اهرم کنار مخزن، آب با شدتی خارج میشود و سنگ سرویس بهداشتی را تمیز میکند. در ضمن، آب داخل سیفون به صورت خمیده نگه داشته میشود و برای شستشو استفاده نمیشود.
انواع فلـاش تانـک کدامند؟
فـلاش تانک روکار
این فلاش تانک، اولین نسل مدل های فلاش تانک است. که محفظه بزرگ و حجیمی دارد و برای تخلیه آن، با کشیدن اهرم یا طناب انجام می شود. در ضمن، مدل روکار که امکانات کمتری دارد، قیمت پایینتری نسبت به سایر مدلها دارد. این فلاش تانک روکار، بخشی از فضای دستشویی را اشغال میکند و هنگام تخلیه آب سروصدایی دارد. با این حال، یک ویژگی خوبی که این مدل دارد، این است که تمام اجزا آن به راحتی در دسترس قرار دارند و در صورت بروز مشکل، تعمیر و نگهداری آن بسیار آسان است.
فلاش تانـک توکار
فلاش تانک توکار، در دیوار نصب میشود و محفظه آن قابل دیدن نیست. تنها بخشی که میتوان به راحتی دید، دکمه تخلیه است. این مدل فلاش تانک، برای فضاهای کوچک و مدرن مناسب است و امکانات بیشتری نسبت به مدل روکار دارد (مثلاً تخلیه دو زمانه). علاوه بر این، به دلیل قرارگیری درون دیوار، صدای تخلیه آن بسیار کمتر است. با این حال، این مدل از نظر بهداشت، کاربرد و زیبایی نسبت به مدل روکار برتری دارد. تنها مشکل این مدل، دسترسی سخت به آن برای تعمیر و نگهداری است.
انواع فــلاش تانک ها از نظر ویژگی های تخصصی
فلاش تانک ها در انواع مختلفی مانند دو مخزنه، دو زمانه، اتوماتیک، دکمهدار و آنتی باکتریال تولید میشوند. با وجود تنوع فراوان این محصول در بازار و ساختمانها و منازل، همچنان معرفی تمامی انواع فلاش تانک امری دشوار است. در اینجا به معرفی یکی از انواع فلاش تـانک با ویژگی خاص پرداخته میشود که آن را از سایر مدلها متمایز میکند.
فلـاش تـانـک دکمه دار
فلاش تانکهای دکمهدار، همان مدلهای قدیمی هستند که بارها در ادارات و منازل دیده شدهاند. روی آنها دکمهای تعبیه شده است که با فشردن آن، عمل تخلیه آب انجام میشود. همچنین با توجه به پراکندگی و رایج بودن این مدل، میتوان پیش بینی کرد که قیمت فلاش تانک دکمه دار، مناسب خواهد بود.
فلاش تانـک اتوماتیک
در اینجا به بهترین نوع فلاش تانک بازار از لحاظ بهداشتی، یعنی فلاش تانـک اتوماتیک، میپردازیم. این نوع فلاش تانک، همانطور که از نامش پیداست، اتوماتیک عمل میکند و نیازی به فشردن دکمه ندارد. بعد از خروج فرد یا باز شدن درب سرویس بهداشتی، آب مخزن خود را به صورت خودکار تخلیه میکند. استفاده از این مدل بسیار بهداشتی است؛ زیرا نیازی به دخالت دست ندارد و برای مکانهای عمومی، انواع اتوماتیک بسیار مناسب هستند.
فلاش تانک دو زمانه
در اینجا به معرفی فلـاش تانک دو زمانه، که از نظر صرفهجویی در مصرف آب بهترین فـلاش تـانک بازار است، میپردازیم. دلیل آن نیز در این است که با استفاده از این مدل میتوان در مرحله اول یک قسمت از آب را تخلیه کرد و در صورت نیاز، در مرحله دیگر باقی مانده آب را نیز تخلیه کرد.
فلاش تانک دو مخزنه
فـلاش تانک دو مخزنه، مدل دیگری است که در اینجا به آن پرداخته خواهد شد. این نمونهها دارای دو مخزن هستند و هر یک ورودی و خروجی مختص به خود را دارند؛ عملکرد این نوع در حقیقت مانند مدلهای دو زمانه است. یکی از مخزنها کوچکتر است که ابتدا مورد استفاده قرار میگیرد و در صورت نیاز، فرد از محتویات مخزن دوم هم استفاده میکند. مدلهای دو مخزنه برای صرفهجویی در مصرف آب بسیار مناسباند و گفته میشود با استفاده از این محصول، میتوان 50 تا 70 درصد در مصرف آب صرفه جویی کرد.
فلاش تانک آنتی باکتریال
به غیر از فـلاش تانک اتوماتیک، در لحاظ بهداشتی، بهترین فـلاش تانـک بازار را میتوان با در نظر گرفتن فلاش تانـک آنتیباکتریال دانست؛ این مدل از لحاظ عملکرد و مکانیزم، تفاوتی با یک فلـاش تانـک معمولی ندارد، تنها تفاوت آن به استفاده از مواد آنتیباکتریال بر می گردد که در کاهش آلودگی بسیار موثر عمل میکند.
عوامل مخرب در فـلاش تانک
خرابی فلوتر
فلوتر، یک وسیله به شکل حباب است که در داخل مخزن قرار میگیرد و وظیفه کنترل سطح آب درون مخزن را بر عهده دارد. اگر فلاش تـانک شما آب کافی برای شستشوی سرویس بهداشتی داخل مخزن ندارد، ممکن است فلوتر دچار نقص شده باشد.
خرابی شیر شناور
یکی از علائم خرابی شیر شناور، سرازیر شدن آب به داخل مقرن است که ممکن است بخاطر قرار نگرفتن درست بازوی آن در محل مناسب باشد. برای تعمیر آن، میتوانید بازوی شیر شناور را در محل مناسب قرار داده یا به طور کامل شیر شناور را جایگزین کنید تا از هدر رفت آب جلوگیری شود.
خرابی اهرم
هنگام تخلیه آب با استفاده از دکمه یا اهرم روی فلاش تـانک، یک اهرم در داخل مخزن آب قرار دارد که باید به درستی عمل کند. در صورت خراب شدن این قطعه، آب به درستی از مخزن خارج نمیشود. نصب نادرست و گیر کردن اهرم، از علل احتمالی خرابی آن هستند.
خرابی اتصالات و مهرهها
علاوه بر علتهای دیگر، خرابی اتصالات و مهرهها نیز میتواند باعث خرابی فلاش تانک شود. برای پیشگیری از چکه کردن آب به مرور زمان، اتصالات و مهرهها باید به صورت کامل بسته شوند. همچنین، باید اتصال اهرم به کف مخزن را بررسی کرد تا آب با فشار مناسبی از مخزن خارج شود.
آیا استفاده از فـلاش تانک ضرورت دارد؟
آیا استفاده از فلاش تانک لازم است؟ در ساختمانهای امروزی، بله! تخلیه بهداشتی یک نیاز ضروری در فضای خانههاست و در گذشته از آفتابه برای تخلیه استفاده میشد. اما این روزها، انواع فلاش تانک با انواع نیازها در بازار قابل خریداری هستند و فرقی نمیکند که توالت شما فرنگی باشد یا ایرانی.
برای انتخاب بهترین فلاش تانک، باید نکات زیر را در نظر داشت
- حجم مخزن باید با محل استفاده آن متناسب و فشار آب و میزان آب مورد نیاز برای شست و شو در نظر گرفته شود.
- در استفاده از فـلاش تانک های روکار باید ابعاد آن متناسب با محل استفاده باشد و فضای زیادی را در داخل سرویس بهداشتی اشغال نکند.
- فـلاش تانـک خوب باید از آلودگی محیط و انتشار باکتریها جلوگیری کند و در محیطهای حساس، بهتر است از فـلاش تانکهای ضد باکتری استفاده شود.
- کیفیت و استحکام بدنه، اهرم و کلید فلاش تانـک نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
- فلاش تانک دو زمانه میتواند صرفهجویی در مصرف آب را به دنبال داشته باشد.
- در هنگام خرید، به ضمانت نامه و خدمات فروش فـلاش تانـک نیز باید دقت کرد.
- برندهای مطرحی مانند فـلـاش تانک قهرمان، دوریکا و پاناسونیک از بهترین برندهای فلاش تانـک در بازار هستند.
- برای خرید فلاش تانک مناسب و انواع آن میتوانید به سایت ما مراجعه فرمایید.
نحوه نصب فلاش تانک
از آنجایی که فلـاش تـانک از قطعات و تجهیزاتی تشکیل شده است، نصب آنها نیازی به فرآیندهای پیچیده ندارد و به راحتی میتوان آنها را نصب کرد. مدلهای مختلف فلاش تانکها، معمولاً نصب آنها از یک روند تکراری و مشابه پیروی میکند. این روند شامل مراحل زیر است:
– مشخص کردن محل قرارگیری پیچ و رول پلاک: در این مرحله، محل سوراخ پیچها برای نصب نگهدارنده فلاش تانک، با استفاده از دریل علامت گذاری شده و سپس پیچ و رول پلاک در آن قرار داده میشود.
– نصب نگهدارنده سیستم: پس از مشخص شدن محل نصب نگهدارنده، با یک پیچ گوشتی ساده و احتمالاً آچار، نگهدارنده در محل مناسب نصب میشود.
– قرار دادن مخزن فلاش تانک: در این مرحله، مخزن فـلاش تـانک روی نگهدارنده قرار گرفته و با تکان دادن جزئی آن، مطمئن شوید که امکان سقوط ندارد.
– وصل کردن لولههای ورودی و خروجی: فلاش تـانـک شامل سیستم ورودی و خروجی برای تخلیه آب است. در این مرحله، ورودیها و خروجیهای مخزن به محلهای از پیش تعیین شده وصل میشوند.