چسب-کاشی-و-سرامیک

چسب کاشی و سرامیک

چسب کاشی و سرامیک

امروزه چسب کاشی به دلیل استفاده آسان و سریع در صنعت ساختمان و دکوراسیون، نصب انواع کاشی و حتی نصب سنگ ها کاربرد فراوانی دارد. برای این کار بسیاری از کاشی‌کاران از این چسب  استفاده می‌کنند و ترجیح می‌دهند نسبت به روش‌های قدیمی مانند ترکیب ماسه و سیمان. اما سوال اینجاست که چسب  های کاشی چه ویژگی‌هایی دارد که جایگزین روش‌های قدیمی شده است؟ فروشگاه ابزار میهن با ارائه توضیحات بیشتر درباره انواع مختلف چسـب، شما را در خریداری چسـب مناسب برای نوع کار مورد نظرتان یاری خواهد کرد.

چسب کاشی چیست؟

 این چسب با ترکیب آماده و چسبندگی فوق‌العاده بالا، می‌تواند روی دیوار، کف و استخر کاشی گذاری شود و درزهای خالی بین کاشی و موزاییک نیز به راحتی پر شوند. این چسب‌ها عمدتاً بر پایه سیمان پرتلند، پلیمرهای اپوکسی و ذرات سنگدانه تولید و به صورت کیسه‌ای در وزن‌های مختلف و آماده مصرف عرضه می‌شوند. ما می‌توانیم این چسب‌ها را بر روی سطوح سیمانی، چوبی و حتی شیشه‌ای استفاده کنیم. در برخی موارد، برای بازسازی ساختمان، کارشناسان از کاشی‌کاری بر روی کاشی‌های قدیمی نیز استفاده می‌کنند.

چسب کاشی و چسب سرامیک

انواع چسب  کاشی کدامند؟

انواع چسب های کاشی از نظر مواد تشکیل دهنده و نوع کاربرد به دو دسته تقسیم می‌شوند. در دسته اول، چسب کـاشی و سرامیک خمیری قرار دارند و در دسته دوم،  پودری. هر یک از این نوع چسب  کاشی و چسب سرامیک، کاربردهای خاص خود را در صنعت ساختمان سازی دارند.

چسب کاشی وسرامیک پودری چیست؟

چسب کاشی پودری به دلیل مقاومت بالای خود در برابر نفوذ آب و رطوبت، برای سطوح صاف مانند دیوارهای آجری و کاشی کاری های قدیمی انتخاب مناسبی است. این نوع چسب می تواند در محیط های مرطوب مثل سرویس های بهداشتی و حمام مورد استفاده قرار گیرد و به عنوان چسب ضدآب هم شناخته می شود. چسب های کاشی و سرامیک پودری به عنوان بهترین چسب برای نصب کاشی ها، اتصال سنگ های مصنوعی و طبیعی و موزاییک ها به دلیل استحکام بالای خود مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین بهترین چسب برای چسباندن کاشی های استخر نیز محسوب می شود.

کاربردچسب های پودری

چسب‌های کاشی پودری، برای انواع کارهای کاشی‌کاری از جمله نصب سرامیک، چینی و سنگ طبیعی، به خصوص در محیط‌های مرطوب مانند حمام و استخر مناسب هستند. کاربران اغلب ترجیح می‌دهند از چسب های کاشی پودری به جای انواع خمیری استفاده کنند. این چسب‌ها در گریدهای مختلفی تولید می‌شوند و بسیار آسان در استفاده هستند؛ زیرا فقط با مخلوط کردن با آب، قابل استفاده می‌شوند.

چسب کاشی

مزایا چسب های کاشی و سرامیک پودری

چسب های کاشی و سرامیک پودری به دلیل مقاومت بالا در برابر نفوذ آب و رطوبت، چسب ساختمانی کاربردی ترین گزینه برای محیط های مرطوب از جمله حمام، سرویس های بهداشتی و استخرهاست. برای تولید چسب های کاشی و سرامیک پودری از پرایمر استفاده می شود که با کاهش جذب آب، نفوذ آب را جلوگیری می کند. این چسب به دلیل انعطاف پذیری بالا، ترک نمی‌خورد و بهترین گزینه برای جلوگیری از افتادگی و ریزش کاشی هاست. در نهایت، می توان به مزایای استفاده از چسب های کاشی خمیری و پودری اشاره کرد.

چسب های کاشی و سرامیک خمیری چیست؟

چسب های کاشی خمیری یا آماده از نوع چسب‌های پلیمری است که بلافاصله پس از باز کردن درب ظرف، برای کاربردهای کاشی کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع چسب بیشتر برای پروژه‌های کوچک مناسب است و در محل‌های دارای رطوبت کم بهترین عملکرد را ارائه می‌دهد. چسب‌های کاشی خمیری از مواد اکریلیک بر پایه آب ساخته شده اند و تنها معایب آن مقاومت کم در برابر رطوبت و حرارت هستند و برای کاشی‌های شیشه‌ای مناسب نیستند. در عوض، چسب  کاشی و سرامیک خمیری برای تمام سطوح داخلی و خارجی ساختمان قابل استفاده است. این نوع چسب  به‌راحتی تمیز می‌شود و زمان ماندگاری طولانی دارد، اما به دلیل عدم مقاومت در برابر رطوبت و حرارت، نباید در محیط‌هایی با رطوبت و حرارت بالا استفاده شود.

کاربرد چسب های کاشی و سرامیک خمیری

کاربرد اصلی چسب خمیری شامل چسباندن سطوح سنگی، کاشی، سرامیک و موزاییک است. این نوع چسب در محیط داخل و خارج ساختمان قابل استفاده است و همچنین می‌تواند در محیط‌های مرطوبی مانند حمام و سرویس بهداشتی کاربرد داشته باشد.

چسب سرامیک

مواد تشکیل‌ دهنده چسب‌ کاشی پودری و خمیری چیست؟

مواد اصلی تشکیل‌دهنده  این چسب ها، برای نوع پودری و خمیری آن‌ها مشابه هستند. در ترکیبات این چسب، از پلیمرهای مختلفی مانند اکریلیک، لاتکس و اپوکسی برای بهبود خاصیت چسبندگی استفاده می‌شود. اکریلیک باعث مقاومت چسب های کاشی و سرامیک در برابر رطوبت می‌شود. لاتکس چـسب های کاشی را انعطاف‌پذیرتر می‌کند که مناسب برای استفاده در جایی مانند راهرو با حرکت است. اپوکسی نیز به افزایش سختی و استحکام چسب‌ها کمک می‌کند. چسب‌های اصلاح‌شده اپوکسی در برابر روغن‌ها، آب، اسیدهای رقیق، قلیاها و اکثر حلال‌ها مقاوم هستند و کاربردهای صنعتی دارند، مانند کاشی‌های ثابت که در برابر مواد شیمیایی و خوردگی مقاوم هستند.

 چسب خمیری  اپوکسی

چسب  اپوکسی یکی از ملات های پرکاربرد در ساختمان سازی است و در دسته چسب های خمیری قرار می‌گیرد. این نوع چسب از رزین های اپوکسی و مواد سخت کننده تهیه می‌شود و به دلیل خمیری بودن، امکان استفاده آسان و کار کردن با آن برای همه افراد فراهم شده است. با استفاده از چسب  اپوکسی، می‌توان با حداقل تعداد نفرات نیروی کار، کار را در کمترین زمان ممکن انجام داد.

چسب خمیری سرامیک، با انواع و اقسام زیرساخت‌ها سازگاری دارد و به همین دلیل در اجرای دیوار و کف با هر متریالی که مورد استفاده قرار می‌گیرد، به کار می‌رود. در مقابل، چسب خمیری اپوکسی دارای مقاومت بالا در برابر دما و عدم نفوذپذیری در برابر مواد شیمیایی است، اما قیمت بالاتری نسبت به دیگر چسب‌های کاشی و سرامیک دارد. بنابراین، فقط نیروی کار با تجربه و آموزش دیده می‌تواند از چسب خمیری اپوکسی در ساخت و ساز استفاده کند.

چسب لاتکس و اکریلیک

با توجه به قدرت چسبندگی بالایی که این نوع چسب  دارد، در بخش های مختلف ساختمان کاربرد زیادی دارد. این چسب در اجرای سرامیک، کف پوش ها و کاشی کاری دیوار استفاده می شود و برای این منظور از چسب لاتکس و اکریلیک استفاده می شود.

چسب های ماستیک

ماستیک چسـب های کاشی، از اولین نوع چسب های مورد استفاده در بازار برای کاشی و سرامیک بوده است. کاربردهای متنوعی نیز دارد؛ به عنوان مثال، در کاشی کاری و سرامیک کاری دیوار و انواع کف پوش ها به کار می‌رود و حتی ظروف شیشه و چینی نیز از آن استفاده می کنند.

 فروش چسب کاشی و سرامیک در تبریز

نکات ایمنی هنگام استفاده از چسب های کاشی و سرامیک

برای محافظت از سلامت خود هنگام استفاده از  این چسب ها، باید برخی اقدامات احتیاطی رعایت شود و در این راستا چند نکته بهداشتی باید در نظر گرفته شود.

 از وسایل حفاظتی مناسب استفاده کنید

برای حفاظت از پوست، ریه ها و چشمان خود در برابر هرگونه محرک احتمالی یا بخارات مضر منتشر شده از چسب، بهتر است از دستکش، ماسک گرد و غبار و عینک ایمنی استفاده کنید.

کار در یک منطقه با تهویه مناسب

برای جلوگیری از ایجاد هر گونه بخار یا گرد و غبار، در محل کار خود مطمئن شوید که تهویه مناسب وجود دارد. بهتر است پنجره ها و درها را باز کرده و در صورت لزوم از فن یا تصفیه کننده هوا استفاده کنید.

 از تماس مستقیم پوست خودداری کنید

با توجه به اینکه چسب ممکن است باعث تحریک پوست یا واکنش های آلرژیک شوند، بهتر است از تماس مستقیم با پوست خود خودداری کنید. برای پوشاندن پوست، می‌توانید لباس و شلوار با آستین بلند بپوشید و از لمس چسب با دست خودداری کنید.

دستورالعمل های سازنده را دنبال کنید

برای استفاده از چسب، بهتر است همیشه دستورالعمل های سازنده را بخوانید و آن‌ها را رعایت کنید. این شامل اقدامات احتیاطی و روش های ایمنی توصیه شده برای پاکسازی است.

با احتیاط تمیز کنید

پس از اتمام کار، بهتر است با استفاده از یک پارچه یا اسفنج مرطوب، هرگونه ریزش چسب یا باقیمانده چسب را پاک کنید. همچنین ظروف چسب استفاده شده را باید طبق مقررات محلی به درستی دور بیندازید. با رعایت این اقدامات احتیاطی، می‌توانید در هنگام استفاده از چسب های کاشی و سرامیک، به سلامت خود دقت کنید.

هشت مزیت چسبهای کاشی نسبت به ملات سیمان

  1. صرفه جویی در زمان
  2. بدون نیاز به خیساندن
  3. چسبندگی بیشتر
  4. کاهش مصرف آب
  5. پوشش بهتر
  6. استفاده آسان
  7. بدون انقباض
  8. مناسب برای طیف وسیعی از بسترها
برچسب ها: بدون برچسب

اضافه کردن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *